Sunday, 4 September 2011

#kesahEnamBelas : Sibuk a.k.a Busy

Salam Semua!
Sory lama xupdate blog
da berswang da pown.
heheheh
agak sibuk la semenjak dua menjak nih
assignment bertimbun2 bgaikan gunung jerai.
hahahahhaha,
ok la.
nnti aku da free drpd kekangan ini aku update la erk!
adios!


Wednesday, 24 August 2011

#kesahLimaBelas: Mata Oh Mata

Salam Semua!
hehehe..
entry kali nih aku nk cite psal khdupan aku kt IPDA neh
hehehehe..

ada apa dgn mata??
heheh
mata ataupun eyes dlm bhasa mat salleh..

hahaaha..
aku akui mmg aku mmpunyai mata yg agak cute..(msuk bkul angkt sendiri)
hahahaha

tp mmg mata aku mnjadi stu kontroversi taw!
aku pown xthu kenapa

aku igt ag first time aku smpai IPDA..
mse nk register hostel
ada akak tuh tnye 
'Adik2,adik nih CHINESE ke??'
hahahahha..
aku pown pelik + hairan.
mke aku ad mcm chinese ke??
lalu dgn yakinnye aku jawab

'tak la kak saya KOREAN..(mmg bajet tahap dewa)
hahahahahaaha..
tp mmg ramai la yg tnye cm gtu..
makcik cleaner,makcik cafe,malahan pakcik yg mesin rumput..
hahahhaa..
ad juga lect yg tnye..
'Awak xblik sabah ke'??
hahahaha
aku pown jwab la..
'saya blik Besut,Sabah'.
hahahahahaha..
dye ckap muke aku nih mcm Sabahan @ Sarawakian..
aku tnye knpa??
dye ckap sebab MATA awak..
hahahahaha..
mmg lucu la..
anyway,aku syukur dgn apa yg dikurniakan olehNya kepada aku..
syukur la dikurniakan penglihatan..
cuba bygkan org yg tak dapat melihat???
p/s : sepet pown ensem taw!
       hahahahha..-.- 


Tuesday, 23 August 2011

#kesahEmpatBelas: i'mDSLRholics!

Salam Semua!
heheeh
entry kali nih aku nk cte psal DSLR..
apakah itu DSLR??
mcm murtabak ke??(mentang2 la bulan pose)
hehehe
DSLR tu stand utk Digital Single Lens Reflex!
hehehe
mnde nih da jd stu alat wajib ad bg remaja2 mcm aku skrang nih..
(tp ad jugak otai2 lama yg da maen DSLR nih da berpuluh2 thun)
hahaha..
hobi agak memerlukan bajet @ kos yg amat tinggi jugak la..
almaklumlah,nk bli camera la,lens la,tripod la,filter la dan lain2 yg sewaktu dgnnyee..
mkin bnyak korang 'spent'kan duit utk mnde nih,makin awesome gambr yg korang dpt..
hehhehehe...
tp aku nih newbie lg..
bru nk berjinak2 dgn mnde nih..(walaupun tidak liar)
hahahhaha..
camera pown pkai yg murah2 je..
hehehehe
ad otai tu ckap mcm nih 'buy nikon doesn't mean you're a good photog,but you being a nikon user'..
berdasarkan kata2 tuh,sudah terang lagi bersuluh bahawa kemahiran dan juga skill amat penting dalam bidang nih..
(skema je ayat,skill ngan kemahiran tu sme je kott)
hahahaha..
anyway,keep trying and struggling la..
kot2 dapat bukak studio k nnti(mmg xla kottt)
hahha
p/s  : nk simpan duit nk dslr nk buat hantaran..ngeh3x


Saya Budak Baru Belajar



Monday, 22 August 2011

#kesahTigaBelas:MukaBuku



video
hehehe
ada kena mengena k??
hahahah

enjoy this song!
awesome job Najwa Latif!




Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Sunday, 21 August 2011

#kesahDuaBelas:Orang Berpuasa

made by Me : lepas biol buat assigment yang yang berbukuit bukuit!
hehehe

#Wordless Day

'There is only one happiness in life to love and be loved'




is it right?
no comment..
haahaha

Sunday, 14 August 2011

#kesahSebelas:Ujian Allah

Salam Ramadhan Semua!
korang penah dgar x psal Kak Norma nih??
aku baru je thu pg td.(pending skit)
disaat kita semua sdg mencri keberkatan dibulan yg penuh barakah ini,
tp ada insan yg sedang bertarung antara hidup dan mati..
tidak perlulah kita berbngga2 dgn kekacakan,kecomelan yg kita ada skrang nih..
tu sume hanya pinjamn je..
belum tentu sampi hingga ujung nyawa kita..
dulu Kak Norma boleh bergelak ketawa,berkerja sekarang beliau hanya mampu
berbicara mggunakan mata dan terbaring diataas katil..
Kak Norma menghadapi Brain Cancer stage 4, dah 5 kali operation..
Beliau baru saja setahun berkahwin dengan suami nya, abang Talib. 
kak Norma ada seorang anak yang masih baby lagi Baby Rafiq. 
baby yang langsung tidak mengerti akan emak nya sedang melawan penyakit.
sedihkan? 
Baby Rafiq..comel kn??
cuba anda semua bayangkan,jikalau anak kita hadapi nasib yang sama?
baru saja kawin. tak sempat nak besarkan anak yang comel, tak sempat nk kecapi kegembiraan bersama suami. tapi sekarang, hanya mampu terbaring diatas katil.

beratnya dugaan yang kak Norma dan keluarganya harus hadapi. 
kalau lah the same thing jadi pada diri aku,mmg aku xkuat utk hadapi semua nih.
sesungguhnya Allah tahu hamba-Nya kuat untuk hadapi ujian yang Dia berikan. Nauzubillahhh.
Allah tidak menguji hambaNya lebih daripada hambanya mampu..
Baby Rafiq yg belom mengerti akan penderitaan mamanya

Saat Hari Bersejarah













Bersabarlah buat keluarga Kak Norma..
korang boleh bce pasal Kak Norma kt sini,sini dan sini..
korang juga boleh ringankan beban keluarga Kak Norma dengan menderma kepada akaun CIMB beliau...moga2 kita mndapat rahmat dan berkat daripadaNya diatas pertolongan kita..Amin..
bank : cimb
01070068677528
Noormawati Mohd Rasif