Wednesday, 24 August 2011

#kesahLimaBelas: Mata Oh Mata

Salam Semua!
hehehe..
entry kali nih aku nk cite psal khdupan aku kt IPDA neh
hehehehe..

ada apa dgn mata??
heheh
mata ataupun eyes dlm bhasa mat salleh..

hahaaha..
aku akui mmg aku mmpunyai mata yg agak cute..(msuk bkul angkt sendiri)
hahahaha

tp mmg mata aku mnjadi stu kontroversi taw!
aku pown xthu kenapa

aku igt ag first time aku smpai IPDA..
mse nk register hostel
ada akak tuh tnye 
'Adik2,adik nih CHINESE ke??'
hahahahha..
aku pown pelik + hairan.
mke aku ad mcm chinese ke??
lalu dgn yakinnye aku jawab

'tak la kak saya KOREAN..(mmg bajet tahap dewa)
hahahahahaaha..
tp mmg ramai la yg tnye cm gtu..
makcik cleaner,makcik cafe,malahan pakcik yg mesin rumput..
hahahhaa..
ad juga lect yg tnye..
'Awak xblik sabah ke'??
hahahaha
aku pown jwab la..
'saya blik Besut,Sabah'.
hahahahahaha..
dye ckap muke aku nih mcm Sabahan @ Sarawakian..
aku tnye knpa??
dye ckap sebab MATA awak..
hahahahaha..
mmg lucu la..
anyway,aku syukur dgn apa yg dikurniakan olehNya kepada aku..
syukur la dikurniakan penglihatan..
cuba bygkan org yg tak dapat melihat???
p/s : sepet pown ensem taw!
       hahahahha..-.- 


4 comments:

  1. hehe betul3 :)
    syukur atas segalanya. kadang tak leh nak jangka orang tu asal mana kan

    ReplyDelete
  2. cucu pok teh me semat semat lako.

    ReplyDelete